Translate

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Uniting stories




Κατά τη σχολική χρονιά 2017-18 συμμετείχαμε στο έργο Uniting stories («Ιστορίες που ενώνουν») με την Έκτη τάξη του σχολείου μας (τμήμα ΣΤ1). Το έργο, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών με τη συμμετοχή της δασκάλας της τάξης, κ. Ελένης, διήρκεσε έως τον Ιούνιο 2018 και συμμετείχε, εκτός από εμάς, και ένα σχολείο από την Τουρκία.


UNITING STORIES ETWINNING PROJECT on Biteable

VALUES on Biteable.

Το έργο αυτό στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε διάφορες αξίες, τη σπουδαιότητα των οποίων συζήτησαν τα παιδιά στην τάξη με τη βοήθεια και της δασκάλας τους. Κάθε μήνα οι μαθητές επέλεγαν μία αξία και έγραφαν σε ομάδες μία ιστορία για την αξία που επέλεξαν με ήρωα έναν χαρακτήρα που επίσης έπρεπε να διαλέξουν. Οι ιστορίες των παιδιών συγκεντρώθηκαν σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τρεις από τις ιστορίες ανέβηκαν σαν παράσταση στα σχολεία-συνεργάτες. Αρχικά, για να γνωρίσουμε τους συνεργάτες μας, ανταλλάξαμε γράμματα και στο τέλος συναντηθήκαμε διαδικτυακά για να μοιραστούμε τις παραστάσεις μας.


Για τις  ανάγκες του έργου, χρησιμοποιήσαμε  την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning. Εκεί τα παιδιά μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τους μαθητές του άλλου σχολείου κυρίως μέσω του ημερολογίου και των σελίδων του έργου που μας βοήθησαν να ανταλλάξουμε πληροφορίες με το σχολείο-συνεργάτη μας και επίσης μέσω του διαδικτυακού εργαλείου padlet που μας βοήθησε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. 

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning:




Περισσότερα στο Twinspace του έργου μας...  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου