Translate

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Rhymes & Songs



Κατά τη σχολική χρονιά 2017-18 η Γ’ τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, συμμετείχε σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο “Rhymes & Songs” («Ρίμες & Τραγούδια»), που διήρκεσε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2018 και στο οποίο συμμετείχαν σχολεία από χώρες όπως η Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία, Πολωνία κ.ά.

Στο έργο αυτό, για παιδιά 6-8 ετών, οι μαθητές παρουσίασαν Αγγλικές ρίμες (ρυθμικά ποιηματάκια) και τραγούδια με μίμηση και εικόνες/ζωγραφιές. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, κάθε τάξη έφτιαξε και δημοσίευσε 4 βίντεο με τραγούδια (ένα κάθε μήνα), επιλέγοντας διαφορετικά θέματα για καθένα από αυτά, όπως αριθμούς, χρώματα, ανθρώπινο σώμα, σπίτι, ρούχα, οικογένεια, φαγητό κλπ. Τα βίντεο είχαν αγγλικούς υπότιτλους για να τα μοιραστούμε με τα άλλα σχολεία που συμμετείχαν. Η μουσική, ο χορός και η μίμηση που χρησιμοποιήσαμε ήταν εργαλεία που επιτρέπουν στα παιδιά να μάθουν με έναν εύκολο και εκπληκτικό τρόπο, βοηθώντας τα να απομνημονεύσουν και να θυμηθούν το νέο λεξιλόγιο. Στο τέλος του έργου στοχεύσαμε να έχουμε δημιουργήσει μια συλλογή πολυμέσων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές στο σχολείο και στο σπίτι μέσω του TwinSpace του έργου και ένα ιστολόγιο που θα περιλάμβανε όλα τα υλικά που θα φτιάχναμε και που θα ήταν προσβάσιμο και από τις ιστοσελίδες των σχολείων μας.
Για τις  ανάγκες του έργου, χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning. Εκεί, οι μικροί μας μαθητές μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα βίντεο με τα τραγούδια των ξένων «συμμαθητών» τους, να διαβάσουν τους υπότιτλους και να τα μάθουν και οι ίδιοι. Για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, χρησιμοποιήσαμε και άλλα εργαλεία, όπως παρουσιάσεις και βίντεο, ζωγραφίσαμε, ανταλλάξαμε πληροφορίες και υλικό με τα άλλα σχολεία.

Τα οφέλη που αποκομίσαν οι μαθητές μας: εξασκήθηκαν στα Αγγλικά και μάλιστα με έναν διασκεδαστικό τρόπο όπως το τραγούδι, βελτίωσαν τις κοινωνικές του δεξιότητες μέσα από την επαφή και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βελτίωσαν τις προφορικές και γραπτές επικοινωνιακές τους δεξιότητες, καθώς και ικανότητες όπως ο συντονισμός, η συνεργασία, η υπευθυνότητα κ.ά., και τέλος εξοικειώθηκαν λίγο περισσότερο με τις ΤΠΕ. 

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning: 


Περισσότερα στο Twinspace του έργου μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου