Translate

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Pen Pals ✌(-‿-)✌ Finland-Greece



Κατά τη σχολική χρονιά 2017-18 το τμήμα ΣΤ2, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, συμμετείχε σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο Pen Pals Finland-Greece («Φίλοι δι’ αλληλογραφίας Φινλανδία- Ελλάδα»), που διήρκεσε μέχρι το τέλος  της σχολικής χρονιάς.


Λίγα λόγια για το έργο μας: ήταν μια διασκεδαστική και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία κατά την οποία γίναμε φίλοι δι’ αλληλογραφίας με συνομήλικα παιδιά από ένα σχολείο της Φινλανδίας. Ο σκοπός μας ήταν να ανταλλάξουμε 3 γράμματα στα Αγγλικά σχετικά με τον εαυτό μας και τα ενδιαφέροντά μας, το σχολείο μας, την πόλη μας κλπ. Επίσης, ανταλλάξαμε πασχαλινές κάρτες και  συνδεθήκαμε μέσω Skype για να γνωριστούμε καλύτερα. Στο τέλος, συγκεντρώσαμε όλα τα γράμματα των παιδιών σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.




Για τις  ανάγκες του έργου,  χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning. Εκεί τα παιδιά μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τους μαθητές του άλλου σχολείου μέσω του συνεργατικού διαδικτυακού εργαλείου padlet. Για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας,  χρησιμοποιήσαμε και άλλα εργαλεία, όπως παρουσιάσεις και βίντεο, ανταλλάξαμε πληροφορίες και υλικό με τους συνεργάτες μας, και φυσικά στείλαμε τα γράμματά μας μέσω ταχυδρομείου.
Μερικά από τα οφέλη για τους μαθητές μας: έμαθαν περισσότερα για έναν άλλο πολιτισμό, έμαθαν να σέβονται ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων, παρακινήθηκαν να μάθουν Αγγλικά για να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους που δε μιλάνε Ελληνικά, βελτίωσαν τη γλωσσική τους ευχέρεια στα Αγγλικά (γραπτή και προφορική), τις ικανότητές τους στις ΤΠΕ καθώς και τις κοινωνικές τους δεξιότητες και έμαθαν να συνεργάζονται με άλλους.


Περισσότερα στο Twinspace του έργου μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου